Druk druk druk

Het lijkt wel of het zo hoort dat je het druk hebt. Logisch hoor, want de meest mensen vinden het heerlijk om bezig te zijn. Daarom ik stel ik voor dat we voortaan gaan zeggen, lekker bezig in plaats van druk druk. Dat klinkt al een stuk positiever. Druk klinkt zo, ik ben bezig als een kip zonder kop. Of, ik doe wel van alles maar ik heb geen idee waarom ik het allemaal doe. Mensen doen aan Time Management, maar tijd kan je toch niet managen? De klok loopt vanzelf door hoor.

Time Management is controle houden op

Om in al die drukte, toch nog controle te ervaren hebben mensen er iets op gevonden. Ze gaan hun tijd managen. Precies op uur en tijd al die dingen doen die je jezelf opgelegd hebt, of die je door anderen laat opleggen. Ik geef er zelfs trainingen in hoe je dat kan doen. Tijdens het geven van die trainingen kwam ik achter dat Time Management eigenlijk helemaal niet kan. Die tijd tikt gewoon door hoor, dus daar is niets aan te controleren. Hoe zorg je er dan voor dat je grip krijgt op je activiteiten?

Time Management is je doel bepalen

Als je begint met het bepalen van je doel kom je al een heel eind. Weet jij wat je wilt bereiken met je werkzaamheden? Wil je iedere avond kapot en doodmoe op de bank ploffen? Of wil je nog energie overhouden. Wil je graag na afloop van een werkdag, blij en energiek naar huis en ook nog wat aan je avond hebben?

Time Management is kiezen

Nadat je hebt bepaald wat je doel is, is het makkelijk keuzes maken. Alle verleidingen die je van je eigenlijke werk afhouden sluit je simpelweg buiten, als je weet wat je wilt bereiken. Zo maar, ja zeggen tegen alle dingen waar je voor gevraagd wordt, gaat ook niet meer gebeuren. Je denkt er eerst even over na en beslist dan pas of het bij je doelstellingen past. Op deze manier kies je steeds wat je wel en wat je niet doet. Dat levert rust en ruimte op. Als je dan de kennis en vaardigheden opgedaan in een training Time Management gaat toepassen is de kans groot dat je er ook echt iets mee gaat doen. Daarom blijf ik die trainingen nog maar even geven, al heb ik nu gekozen voor een bredere aanpak. We beginnen met het bepalen van het doel en met keuzes maken.

Interesse? Kijk hier voor meer informatie over wanneer een training start en de prijs.